Pages

Wednesday, February 01, 2012

Kuih Keria Kentang

setiap hari masak terkadang tak tahu nak masak apa,
kalau di fikir macam itulah ibu kita. Pagi, tengahari, petang, malam...
pening memikirkan apa yang nak dimakan
bangun pagi fikir apa nak dibuat sarapan pagi,
bila tiba waktu tengahari fikir apa nak dimasak utk makan tengahari,
bila tiba waktu petang pula apa pula juadah untuk dibuat minum petang...
bila menjelang malam, seringkali dipanaskan sahaja dauk pauk yang dimasak ketika tengahari.
Atau paling mudah goreng telur goreng n sayur campur.
Orang tua selalu berkata " boleh tarik selimut" jadilah.
.ini bermaksud apa yang dimakan waktu malam tenaga itu boleh menarik selimut waktu tidur,
emmmmmmmmmmmm....apa kata ari nie masak Kuih Keria Kentang, tapi bolehkah???

utk minum petang da...
Bahannya
Beberapa biji kentang dibasuh dan direbus dan letakkan sedikit garam
Tepung gandum secukupnya

Bahan utk disira
1 cawan air kosong
3 sudu besar gula pasir

Cara semua sama seperti Kuih Keria Keledik...
inilah hasilnya...

0 comments:

Post a Comment